Slide background

Reizend voorbij de tijd
ervaren mijn handen nieuwe beelden,
zien mijn ogen een andere taal,
krijgen klanken de kleuren van stilte.

                                           Marit

De echo’s van het leven voeren mij naar andere dimensies, in al zijn gelaagdheid, verbindingen en verbondenheden – vaak de woorden voorbij – naar het mysterie van zijn. Het is vooral dit onderhuidse wat mij aantrekt en bezighoudt.

Op 55-jarige leeftijd lukt het me vorm te geven aan een lang gekoesterde droom: schilderen; aanvankelijk in aquarel, maar na een verblijf in Toscane en Luxemburg ga ik experimenteren met sterk gepigmenteerde aardes, meegebracht van mijn reizen. In combinatie met acryl, papier, lood, ijzerpoeder, inkten, (eigen) teksten, touw, etc. begint de zoektocht naar een eigen beeldtaal. Dit creatieve proces is voor mij dè ultieme uitdaging, met onverwachte vondsten!IMG_2697

Het vrije, meer abstracte werk, wordt gevolgd door een periode van portretten en ander figuratief werk in acryl-, eitempera- en olieverf, maar de liefde voor de materie brengt me nu weer terug naar waar het ooit begon.

Naast schilderijen maak ik keramiek en objecten. Het spel van lijnen en vlakken, van licht en donker, een gedicht, een woord, de natuur in zijn veelvormigheid, materie, een toevallig gevonden voorwerp, de blik in de ogen van een kind, zijn mijn inspiratiebronnen.

In het fotoboek Gedachtengangen heb ik eigen werk, teksten en verhalen samengebracht. De serie schilderijen en het boek Mandala’s zijn tot stand gekomen na een indrukwekkende reis door Iran in 2013.